„Romanian Markets Day", eveniment dedicat atragerii investitorilor stăini - organizat de IEBA TRUST şi Berenberg, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

„Romanian Markets Day", eveniment dedicat atragerii investitorilor stăini

În 17 şi 18 mai 2017, la Londra, a avut loc a doua ediţie a evenimentului „Romanian Markets Day", organizat de Berenberg şi IEBA Trust, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 

Evenimentul îşi propune atragerea investitorilor străini interesaţi de ţara noastră şi de oportunităţile de business pe care climatul economic favorabil al României le poate oferi. 

Astfel, reprezentanţi ai companiilor cu capital românesc şi străin, ai instituţiilor financiare internaţionale, oficiali guvernamentali, brokeri, bancheri şi investitori privaţi au avut ocazia să discute deschis despre perspectivele economice ale României, cadrul fiscal, viitoarele listări la bursa de valori a unor pachete de acţiuni deţinute de statul român, cât şi despre influenţele externe, posibile ameninţări asupra deficitului bugetar şi a resurselor financiare ale statului. 

„Dincolo de situaţia macroeconomică favorabilă de care ţara noastră se bucură, mai important este faptul că ne aflăm într-o perioadă de stabilitate şi oportunitate politică, ceea ce ne oferă un avantaj în plus faţă de competitorii noştri regionali. Avem toate premisele să ducem la bună înfăptuire proiectele şi măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat în mandatul său, şi un alt aspect pe care vreau să-l luaţi în calcul în analizele dumneavoastră este angajamentul ferm pe care România îl are faţă de apartenenţa sa şi rolul său în comunitatea europeană", a declarat Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra. 

Eforturile susţinute din ultimii ani pe care România le-a făcut în parcursul dezvoltării economice şi de reformare a administraţiei publice au fost recunoscute şi de partea străină, poziţionându-ne astfel ca ţara cu cel mai accelerat ritm de creştere economică din Europa. 

Față de prima edițe a evenimentului, din 2016, în acest an, numărul companiilor participante a fost aproape dublu, semn al apetitului crescut din partea investitorilor pentru România.  Din partea delegației române au făcut parte şi Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, alături de Attila Gyorgy, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. 

Sursa: AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

 

Investitorii străini au participat la „Romanian Markets Day"

În scopul atragerii investitorilor străini interesați de țara noastră și de oportunitățile de business pe care climatul economic favorabil al României le poate oferi, în perioada 17 - 18 mai 2017, la Londra, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului „Romanian Markets Day". Evenimentul a fost organizat de Berenberg şi IEBA Trust, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Din delegația română au făcut parte și dl György Attila, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, alături de dl Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României.

"Cadrul fiscal stabil, măsurile de încurajare a mediului de afaceri programate pentru acest an, nivelul scăzut al datoriei publice, alături de eforturile continue ale autorităților fiscale ne permit să menținem ținta ambițioasă de creștere economică stabilită la începutul anului, de +5,2%. Credem că atragerea unui număr cât mai mare de investiții străine în economia românească ne va ajuta să atingem potențialul real de creștere economică și în următorii ani", a afirmat György Attila.

De aproape două ori mai mulți decât anul trecut, reprezentanți ai companiilor cu capital românesc și străin, ai instituțiilor financiare internaționale, oficiali guvernamentali, brokeri, bancheri și investitori privați au avut ocazia să discute deschis despre perspectivele economice ale României, cadrul fiscal, viitoarele listări la bursa de valori a unor pachete de acțiuni deținute de statul român, cât și despre influențele externe, posibile amenințări asupra deficitului bugetar și a resurselor financiare ale statului.

Eforturile susținute din ultimii ani pe care România le-a făcut în parcursul dezvoltării economice și de reformare a administrației publice au fost recunoscute și de partea străină, poziționându-ne astfel ca țara cu cel mai accelerat ritm de creștere economică din Europa.

„Dincolo de situația macroeconomică favorabilă de care țara noastră se bucură, mai important este faptul că ne aflăm într-o perioadă de stabilitate şi oportunitate politică, ceea ce ne oferă un avantaj în plus faţă de competitorii noştri regionali. Avem toate premisele să ducem la bun sfârșit proiectele şi măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat în mandatul său, şi un alt aspect pe care vreau să-l luaţi în calcul este angajamentul ferm pe care România îl are față de apartenența și rolul său în comunitatea europeană", a declarat Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice